Toen ik in studeerde aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen was mijn droom om ooit een schapenbedrijf te beginnen. Op dit moment ben ik bezig om mijn droom te realiseren. Ik ben erg gelukkig met mijn Shetland schapen. Het zijn kleine schapen met een speciale kwaliteit wol.
Onder de menu "webwinkel" vindt U wol, patronen, wolpakketten en artikelen die van deze wol zijn gemaakt. U kunt de wol komen bekijken en voelen op vrijdagmiddag tussen 13-15 uur. En je kunt ook gewoon gezellig komen breien, haken of spinnen. (wel van tevoren aanmelden)
(meer informatie over Shetlandschapen vindt je op: www.shetlandsheep.nl)


De nieuwe lammetjes (klik op de afbeelding voor start van filmpje)


Meer foto's van de lameren staan op de dieren pagina.
(Je kunt de kudde volgen op Facebook)

Wil je een indruk van hetgeen we met de wol doen, klik dan op de afbeelding om een filmpje te starten.De schapen lopen in principe het hele jaar buiten. Dit ras komt van origine van de Shetland eilanden en daar is het weer veel extremer dan hier. Lopen in de wei is ook beter voor de wol. Als ze hooi eten uit een ruif, dan komen er allemaal strootjes in de vacht en die gaan er niet vanzelf uit. Samen met Arthur, schapendoes in opleiding, en mijn man zorg ik voor de schapen.

arthur_schapen

Agenda 2013:
De kraam van de wolwebwinkel met daarin de artikelen van Uilenstad Wol&Schapen zal te vinden zijn op de volgende evenementen:

`


Uilenstad participeert in:

logo wools

Wools.nu www.wools.nu
Uilenstad Wol & Schapen is lid van Wools.nu.
Wools is een platform dat wolproducenten en wolgebruikers bij elkaar brengt.

logo heifer

Stichting Heifer www.heifer.nl
"People, Planet, Profit" is een manier om naar je eigen onderneming te kijken. Om iets bij te dragen aan een duurzame wereld gaat 1% van de opbrengst van Uilenstad Wol&Schapen naar Stichting Heifer.
Voor 5 euro per maand krijgen gezinnen in Afrika de kans om zelf een eigen kudde (en daarmee inkomen) op te bouwen.